2023. augusztus 26. 17:00
szombat • Időtartam: 2 óra
Keleti udvar
előadás, színház/utcaszínház/bábszínház, tánc, zene/koncert

Kelet Varázsa Hastáncformáció Egyesület
Alapító tagjaihoz 2011 óta sok táncolni vágyó hölgy csatlakozott. Repertoárjukon az orientális táncszámos stílusa mellett, flamenco-, hula-, tahiti- fúziós táncok, és hungaroriental stílus is szerepel. Tevékenységüket hazai és nemzetközi fesztivál felkérések és verseny szereplések rangos helyezései, báli, céges és magán rendezvényeken való fellépések fémjelzik. 2017-ben Dahab csoportjuk az IDF Világbajnokságon három stílusban szerzett első helyezést. A tánc szeretete által olyan női közösséget alkotnak, ahol egymást segítve mindenki felfedezheti nőiességének új oldalait, ezáltal teljesebben élheti meg női szerepeit, a női lét minden hétköznapiságát és misztériumát.

Mariia – flamenco
A Flamenco művészete már több, mint 500 évvel ezelőtt született Spanyolországban. Az ősi gyökerekkel rendelkező tánc sok érzelmet és hangulatot képes megjeleníteni. Bablena Attilláné Mária, a Sopronban élő egyetlen autentikus flamenco tanár, és táncos mutatja be ennek a művészetnek szívbéli mélységeit.

Seres Zoltán 
A hastánc modern, bulesque és show stílusával adja át az őt jellemző hihetetlen energiákat, és életérzést, testtudatosságot. Megtestesíti a ritmust, a tánc élvezetét és a felszabadult örömöt.

Stuber Gyöngyi Crystalia
A Crystalia - Orient&Fusion professzionális hastánc csoport. Kreatív és magas színvonalú előadásaik szakmai eseményeken és magán, illetve nyilvános rendezvényeken egyaránt megnyerik a közönség tetszését. Színes repertoárjukból egy kis ízelítőt hoztak ezúttal.

Paizer Alíz
Freya 2008 óta hastáncol. Idén egy mérföldkőhöz ért, ugyanis elvégezte Aziza hastáncoktató képzését, így január óta oktat is női körében, ahol rengeteg energiát és inspirációt kap a kör fantasztikus tagjaitól. A legfontosabb számára, hogy a táncának mondanivalója és mélyebb tartalma legyen. Előadásában a nőkben rejlő végtelen erőt és lágyságot jeleníti meg. Hiszi, hogy minden nő igazából egy istennő.

Jade Hastánccsoport
A vezetői Gyűrű Zsuzsa és Habda Viktória végzett oktatókként immár 14 éve hódolnak szenvedélyüknek. Számos országos versenyen szerepeltek, melyen szép eredményekkel tértek haza, emellett a Jáde Hastánc verseny szervezői. Az orientális világban szívükhöz a klasszikus zenék mellett a folklór áll legközelebb. Tanítványaiknak igyekszenek megtanítani, hogy a tánc szeretetén kívül hogyan éljék meg nőiességüket

Ipkovics Ágnes – Inanna 
A törzsi hastáncban találta meg önmagát. Előadásában megjelennek a tiszta izolációk, valamint az erőteljes és lágy mozdulatok kontrasztja, de ezeknél sokkal fontosabbnak tartja, hogy imádja azt, amit csinál.

Kürti Regina
Évek óta a fúziós hastánc szerelmese, ebben a műfajban találta meg leginkább a lehetőséget a kiteljesedésre önképző táncosként. Előadásait különféle eszközökkel színesíti, mint a kard, a fátyol, vagy a toll legyező. A karneváli színpadon Shaktit személyesíti meg, a teremtő/pusztító kozmikus energiát. Mely elcsábít és rabul ejt.

Shererah és táncosai showhastánccal és törzsi fúziós hastánccal kápráztatják a közönséget. Sárközy Zsuzsó Shererah 2004 óta táncol, nagy sikernek örvendő tánciskolája 2011-ben alakult.


Letölthető anyagok

A program helyszíne