A vásári sokadalomban könnyen elveszhet egy gyermek. Hogy a karneválozás nyugalmát semmi se zavarja meg, kérjen  GYERMEKE-UNOKÁJA SZÁMÁRA  NÉVMATRICÁT, AMIRE FELÍRHATJA A GYERMEK NEVÉT ÉS A SZÜLŐ-KÍSÉRŐ MOBILTELEFONSZÁMÁT.

A MATRICÁHOZ HOZZÁJUTHAT:

  • a Fő téri Karneválinformációs pavilonban  (a Szentháromságszobor mellett),
  • a Tourinform Irodában  (Király u. 1., a McDonald’s étteremmel szemben),
  • a Kalandvárban és az Öreg Város Vásárában

szolgálatot teljesítő önkéntesektől.

Kérjük a szülőket és hozzátartozókat hogy a gyermek eltűnése esetén a LEGKÖZELEBBI színpadnál kérjenek segítséget! A színpadnál dolgozó munkatársak segítenek megkeresni illetve gyorsan továbbadni a hírt. Mondassák be hangos bemondóval a gyermek nevét, és ne távolodjanak el túlságosan az eltűnés helyétől, mivel a gyermekek gyakran ugyanott kószálnak. 

A kisebb gyermekekkel érdemes a karneváli tömegbe történő elvegyülés előtt tudatosítani, hogy  ilyen esetben egy, a számára könnyen felismerhető ponton várakozzon/ maradjon ott ahol észreveszi a bajt, és kiabáljon torka szakadtából a szülei után. 

Nagyobbacskáknak tanítsuk meg, hogy kérjen segítséget, ha elveszne, egy biztonságos felnőttől, és mutassa meg névmatricáját. Ki a „biztonságos”? A legjobb, ha egy másik gyerekes anyukához/családhoz megy oda, vagy   a biztonsági szolgálat munkatársaihoz. Nagyobbakkal már meg lehet értetni, ha hallják nevüket  a hangosbemondóban, induljanak el a  hallottak irányába. 

Szülőknek néhány jó tanács: érdemes a gyermekre élénk színű, rikító sapkát, kabátot,  pólót, vagy bármilyen kiegészítőt , melyet messziről is könnyen észre lehet venni. Legyen a gyerekről készült viszonylag friss, jó minőségű fénykép, ez segít meggyorsítani a keresést.


Biztonságos karneválozást mindenkinek!


Legfrissebb hírek